testimoniale
login

Diversitatea alimentatiei

In cazul in care copilul este expus unei alimentatii nesanatoase (gen fast-food, sucuri artificiale), acesta este tentat sa renunte la restul alimentelor, de aceea este important ca parintii sa ofere copilului o varietate cat mai mare de alimente sanatoase.                                   .
Necesitatea alegerii alimentelor, este caracteristica copiilor a caror vointa nu este suficient de puternica pentru a refuza anumite produse alimentare. Copii mananca de obicei ceea ce vor si nu ceea ce li se impune, in functie de optiunile care le sunt oferite.
O dieta neadecvata, este cauza cea mai frecventa a sindromului de malnutritie (afectiune caracterizata prin dezvoltate staturo-ponderala necorespunzatoare varstei, datorita deficitului alimentar de vitamine si nutriente alimentare). De asemenea, alimentatia irationala poate duce la aparitia obezitatii, care are implicatii socio-emotionale si mai ales de sanatate, importante.
Principalele afectiuni cauzate de alimentatia neadecvata a copiilor sunt:
Copii subnutriti - dezvolta imunosupresie dobandita (datorita deficitului de vitamine si nutrienti necesari unei bune functionari a sistemului imun), fiind astfel predispusi diferitelor afectiuni, in special infectioase.
Copii supraponderali - au un risc crescut de a dezvolta diferite afectiuni cronice (care apar la maturitate sau chiar in adolescenta tarzie), precum hipertensiune arteriala, dislipidemia (in special hipercolesterolemia), diabetul zaharat de tip 2 (aparut la maturitate si care se trateaza prin dieta alimentara sau antidiabetice orale, insulina fiind necesara doar in cazurile complicate si decompensate), astmul bronsic si apneea de somn (oprirea respiratiei pentru cateva secunde in timpul somnului, frecvent asociata cu obezitatea).
Copii malnutriti - subponderali (in special copii cu tulburari de alimentatie), au un risc crescut de a dezvolta osteoporoza, amenoree (lipsa menstruatiilor) iar in cazuri severe disfunctii ale altor aparate si organe, precum inima sau ficatul.

Acasa Nutritie Servicii Preturi Testimoniale Contact
Copyright © 2014 Bioestet - Realizare Site - Figi Advertising